Të dhëna të përgjithshme

Eleminimi i variçeve me teknikat lazer.

Kur flasim për venat me variçe i referohemi një patologjie që përbëhet nga zgjerimi i tepërt i venave, veçanërisht i gjymtyrëve të poshtme, për shkak të akumulimit jonormal të gjakut të shkaktuar nga dobësia e mureve dhe valvulave venoze.

Shkaqet e shfaqjes së venave me variçe?

Ndër shkaqet kryesore të paraqitjes së venave para së gjithash janë faktorë gjenetikë: kur bëhet fjalë për variacione primare, ne jemi shpesh në praninë e një defekti të lindur të valvulave venoze, përgjegjëse për qarkullimin e gjakut brenda venave. Kur këto nuk funksionojnë siç duhet, gjaku ka tendencë të grumbullohet në venë duke e shkaktuar atë të fryhet.

Një faktor tjetër që ndikon në qarkullimin e gjakut është qëndrimi: qëndrimi për periudha të zgjatura kohore shkakton një rritje deri në 10 herë të presionit normal venoz.

Edhe shtatzënia mund të shkaktojë shfaqjen e variçeve, në këtë rast janë variacione dytësore që tentojnë të zhduken brenda 2-3 javëve pas lindjes.

Llojet e variçeve

Në një nivel të përgjithshëm variçet mund të ndahen në dy kategori:

Variçet sipërfaqësore:lloji më i zakonshëm i venave me variçe, si telangiektasi. Këto janë variacione të vogla të cilat megjithatë janë të dukshme në lëkurë. Ky lloj i venave me variçe zakonisht nuk përbën një problem të një natyre patologjike, por më tepër të një natyre estetike.

Variçet truncular : këto janë venat me variçe të përshtatshme dhe mund të kenë shkallë të ndryshme të zgjerimit të venës.

Terapi dhe trajtime për trajtimin e variçeve

Është e rëndësishme për të trajtuar siç duhet venat me variçe, veçanërisht për të parandaluar degradimin e sëmundjes që mund të bëhet e dhimbshme dhe paaftësuese për tu kontrolluar(varikoflebiti, dermatiti, ulçera varikoze).

Strategjia terapeutike më efektive vlerësohet dhe vendoset në bashkëpunim me kirurgun vaskular.

Terapia për trajtimin e variçeve përfshin integrimin e procedurave të mëposhtme: Eco-Color Doppler, skleromi dhe skleroterapia.

WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar