Fibroidet e lëkurës janë forma të reja të parrezikshëme të përbëra nga fibra të indit lidhës. Këto neoformacione priren të evoluojnë ngadalë, duke krijuar ekskluzivitete shpesh të perceptuara si të shëmtuara, edhe pse ato janë kryesisht neoplazma të padëmshme dhe asimptomatike.

Ku ndodhin fibroidet?

Fibroidet janë formuar më shpesh në anët e qafës dhe zonën e sqetullës. Në shumë raste ato mund të ndodhin edhe në zonën e gjoksit dhe në qepallat e sipërme dhe të poshtme.

Kur është e nevojshme për të hequr fibroidet?

Rritja e fibroideve gjeneron më shumë se çdo gjë tjetër probleme estetike, pasi rritjet në përgjithësi kanë një ngjyrë më të errët se lëkura (nga kafe e zezë në të zezë).

Shkarkimi rekomandohet sidomos për fibroidet e mbytur në zonat ku kontakti me veshjen ose zinxhirët është e zakonshme (p.sh. qafë) ose kur fibroidi është më i prirur për gjakderdhje (për shembull me shkëputje të pjesshme).

Ndërhyrjet për eliminimin e fibroideve

Trajtimi që ofron rezultatet më të mira është trajtimi me lazer CO2.

Është një operacion jashtëzakonisht i thjeshtë dhe pa dhimbje, që duhet të kryhet në një sesion të vetëm të operacionit, nga avullimi i fibromës.

Shërimi zakonisht ndodh brenda pak ditësh dhe nuk lë shenja në lëkurë.

WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar