Trajtimi për zbulimin e sistemit ekzekutiv të sqetullës:

  • Pjesë e trupit: Zona e sqetullës
  • Sesionet: 1
  • Kohëzgjatja: 20 minuta
  • Shqetësimet: Asnjë
  • Rezultati përfundimtar: I menjëhershëm

Çfarë është hiperhidroza?

Hyperhidroza është një djersitje e tepruar e shkaktuar nga një hiperfunksionim i gjëndrave që prodhojnë djersën.

Erë e keqe që mund të lindë quhet “bromidrosi”

Hyperhidroza prek shumë burra dhe gra, shfaqja e saj varet nga disa faktorë: kushtetues, psikologjik, emocional etj. Mund të jetë një simptomë e sëmundjeve të tjera, të tilla si hipertiroidizëm, ose kushte të tilla si obeziteti ose menopauzë (hiperhidroza dytësore).

Hiperhidroza përkufizohet si e përgjithësuar, kur ndikon në të gjithë trupin, ose lokalizohet, kur ndodh vetëm në disa zona të veçanta të tilla si sqetulla (hiperhidroza e sqetullës), duart dhe këmbët.

Kjo sjell djersën me bollëk gjatë gjithë vitit, madje edhe në temperatura të ulëta.

Si trajtohet hiperhidroza në sqetull?

Trajtimi më i sygjeruar për hiperhidrozën në sqetull është toksina botulinum. Injeksione të vogla dhe shumë të shkurtra të toksinës së botulinumit hollohen në mënyrë të përshtatshme, në të gjithë sipërfaqen që duhet trajtuar. Terapia është pa dhimbje, falë edhe aplikimit të një kremi anestezie në zonën që duhet trajtuar.

Efektet ndodhin ndërmjet 2 dhe 7 ditëve pas fillimit të trajtimit dhe rezultatet vazhdojnë për 4 deri në 12 muaj.

Një përmirësim drastik në më shumë se 95% të rasteve të trajtuara është raportuar në literaturën specifike mjekësore.

Në trajtimin e sqetullës nuk ka pasur efekte anësore.

WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar