Të dhëna të përgjithshme

Trajtimi i sëmundjes së lëkurës ‘Kuperoza’ me teknikat lazer.

 • Pjesë e trupit: Fytyrë, qafë dhe dekolte
 • Sesionet: 1 – 5
 • Kohëzgjatja: 10 – 20 minuta
 • Shqetësimet: Duhet mbrojtje më e lartë kundër rrezatimit diellor
 • Rezultati përfundimtar: I menjëhershëm

Çfarë është Kuperoza?

Kuperoza është faza përfundimtare e një evolucioni të proceseve inflamatore që nga një gjendje e përkohshme ka degraduar në një fenomen kronik dhe të qëndrueshëm. Kjo është një lezion i lëkurës që prek më së shumti fytyrën dhe shfaqet në formën e vijave të kuqe si pasojë e zgjerimit të kapilarëve të gjakut. Kuperoza është paraqitur me mikroteleangectasies difuzive, të lidhura me porozitetin e tepërt dhe brishtësinë e kapilarëve që humbin elasticitetin e tyre origjinale dhe zgjerohet në mënyrë të tillë që të formojnë njolla të kuqërreme dhe venat që nuk shkaktojnë probleme patologjike por që janë të vendosura në vende të dukshme të fytyrës apo qafës.

Kjo është një papërsosmëri që ndikon kryesisht në gjininë femërore për shkaqe estetike, edhe nëse në meshkuj ka një incidencë prej 20%. Edhe pse nuk njihet si një problem patologjik, në disa raste kuperoza mund të fshehë një manifestim dermatologjik më serioz të njohur si rosacea, një çrregullim i lëkurës që prek lëkurën, duke shkaktuar papules, pustules dhe telangiectasia.

Shkaqet e Kuperozës

Shkaqet janë të shumta dhe të ndryshme dhe nuk ka asnjë të veçantë që shkakton këtë sëmundje të lëkurës. Ndër faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e kuperozës janë:

 • Konsumi i tepruar i alkoolit
 • Faktorë emocionalë
 • Mungesa e disa vitaminave (sidomos vitamina C dhe PP)
 • Mosfunksionim hormonal
 • Variacionet klimatike
 • Predispozita gjenetike
 • Çrregullim të dietave ushqimore

Trajtim me lazer për kuperozën

Dye Laser përdor një rrezatim të kalibruar në gjatësinë e valës 595nm duke marrë efektivitetin maksimal të trajtimit të enëve të gjakut të dëmtuara. Ndjesia e perceptuar gjatë trajtimit është pothuajse pa dhimbje, falë pranisë së sistemit të integruar të ftohjes. Rezultatet janë prodhuar gjatë një ose më shumë seancave, me zbardhjen progresive të zonës së trajtuar. Dye lazer është ndër teknikat më të mira dhe efektive për tu përdorur në fytyrë.

Skip to toolbar