Të dhëna të përgjithshme

Trajtimi me lazer për eleminimin e njollave (qelizava) të lekurës për pjesën e qafës dhe dekoltesë.

Një ekspozim i zgjatur ndaj diellit, mbrojtje jo e duhur , kërkimi për të marrë rreze të tepërta dielli me çdo kusht në sezonin e verës: këto janë disa nga faktorët më të shpeshtë që shkaktojnë shfaqjen e njollave të dukshme në qafë, duke përcaktuar Poikilodermën civatte .

Çfarë është Poikiloderma Civatte?

Poikiloderma Civatte është një sëmundje kronike e shkaktuar nga ekspozimi i zgjatur i diellit dhe karakterizohet, në fazat e hershme, nga pamja e kapilarëve të hollë të zgjatur në qafë dhe dekolte. Janë këto “pika” që i japin pamjes karakteristike të ngjyrosur në lëkurë. Gjatë viteve, në zonat ngjitur me kapilarët e dilatuar shfaqen njolla të vogla dhe të shumta kafe, shpesh të shkaktuara nga oksidimi i hekurit që gjendet në qelizat e kuqe të gjakut.

Dye Laser efektive kundër Poichilodermia Civatte

Instrumenti më i përshtatshëm, dhe ndoshta e vetmja efektive, për trajtimin e Poichilodermia Civatte është lazeri Pulse Dye. Në shumicën e rasteve, Dye Laser lejon kthimin në pothuajse normale të zonës së prekur. Nëse ka shumë pigmentim, trajtimi me lazer Q-Switched mund të shoqërohet me Dye Laser. Dye Laser përdor një rrezatim të kalibruar në gjatësinë e valës 595nm duke marrë efektivitetin maksimal të trajtimit të enëve të gjakut të dëmtuara.

WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar