Siringiomi janë tumore të vogla beninje të kanalit të djersës, zakonisht të pranishme në qepallat, por që gjithashtu mund të gjenden në vende të tjera të lëkurës (fytyra, gjoks, sqetull, organet gjenitale, kërthizë).

Kjo është një sëmundje e padëmshme nga pikëpamja patologjike, por për shkaqe estetike mund të rezultojë në implikime të rëndësishme emocionale ose psikologjike në pacientët e prekur.

Si shfaqen siringiomi?

Ato duken si papule të vogla të së njëjtës ngjyrë si lëkura përreth ose të verdhë, kështu që shpesh hutohen me xantelasmat. Në mënyrë tipike dimensionet janë rreth 1-3 mm në diametër, me kohën që ata tentojnë të rriten në numër dhe të zgjerohen.

Trajtimi i siringiomi

Ka metoda të ndryshme të trajtimit për trajtimin e syringomave, edhe pse më e rekomanduara në fushën e kirurgjisë dermatologjike është terapi lazer me dioksid karboni.

Falë lazerit të CO2 në disa seanca, është e mundur që të hiqen siringiomit që kthejnë një pamje normale në sipërfaqen lëkurore të zonave të prekura, duke ulur gjithashtu efektet anësore, si plagët dhe ënjtjet në krahasim me trajtimet e tjera.

WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar