Të dhëna të përgjithshme

Trajtimi i akneve me teknikat lazer.

  • Pjesë e trupit: Të gjithë
  • Sesionet: 1 – 3
  • Kohëzgjatja: 10 – 30 minuta
  • Shqetësimet: Duhet mbrojtje më e lartë kundër rrezatimit diellor
  • Rezultati përfundimtar: 0- 10 ditë

Çfarë janë aknet?

Akne është një sëmundje inflamatore e lëkurës e shkaktuar nga inflamacion i gjëndrës së flokëve dhe gjëndrës dhjamore. Shfaqja e saj prodhon efekte shumë të dukshme dhe të theksuara (në disa raste madje edhe plagë të vërteta) të cilat shpesh janë një burim shqetësimi të madh për ata që preken.

Si formohen plagët dhe puçrrat në fytyrë

Aknet mund të formohen për shkak të “clogging” të lëkurës që vepron si një “plug” për bllokimin e rrjedhjes normale të sebum prodhuar nga gjëndrat dhjamore. “Sebum” i tepërt pastaj grumbullohet në vend duke shkaktuar inflamacion të gjëndrës.

Evolucioni i inflamacionit të lëkurës mund të dërgojë kryesisht në dy rezultate:

  • Në rast se shtresa e epidermës prishet, mund të shfaqet pupla klasike (pustule) ose papules
  • Në rast se inflamacioni nuk gjen një rrugëdalje, mund të formohen cikle, në rastet më serioze (kur ato bashkohen në thellësinë e lëkurës), shkaktjnë formimin e plagëve të quajtuara saktësisht “aknet”.

Heqja e plagëve të akneve me teknikat lazer

Trajtimet më efektive për të hequr plagët e akneve përfshijnë përdorimin e terapisë me lazer, e cila ju lejon të veproni thellë në lëkurë, por në një krejtësisht të sigurt, me rezultate të shkëlqyera edhe në rastet më serioze.

Në veçanti, mjetet në dispozicion mund të jenë:

  • Radiofrekuenca e Nanofraped me Smartscan (Venus Viva)
  • Lazer jo-ablativ i pjesshëm 1550 nm
  • Lazer Superpulsed lazer CO2re
WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar