Kirurgji Dermolaser

Cheratosi Seborroiche


Keratosis Seborrheic është një patologji lëkurore e cila mshfaqet me pamjen e ngjyrës kafe, zakonisht në lëkurën e fytyrës dhe trupit. Kjo është një çrregullim dermatologjik që prekin të dy gjinitë, kryesisht moshat e rritura.

Siringiomi


Siringomi janë tumore të vogla beninje të kanalit të djersës, zakonisht të pranishme në qepallat, por që gjithashtu mund të gjenden në vende të tjera të lëkurës (fytyra, gjoks, sqetull, organet gjenitale, kërthizë).

Xanthelasma


Xanthelasmat janë puçrra të vogla me ngjyrë të verdhë dhe formë të sheshtë dhe të rrumbullakët që zhvillohen në lëkurën e palpeve ose në rrethinat. Këto puçrra përmbajnë depozita të pasura me yndyrë dhe kryesisht shoqërohen me nivele të larta kolesteroli ose trigliceride në gjak.

Lyth


Lythat janë shtresë të vogla të lëkurës gri me një formë gjysmë-sferike, ndonjëherë të dhimbshme, që prekin kryesisht subjektet e reja (sidomos fëmijët dhe adoleshentët). Termi rrjedh nga latinishtja.

Fibroidet


Fibroidet e lëkurës janë forma të reja të parrezikshëme të përbëra nga fibra të indit lidhës. Këto neoformacione priren të evoluojnë ngadalë, duke krijuar ekskluzivitete shpesh të perceptuara si të shëmtuara.

Pikat e Milit


Pikat e milit, të njohura ndryshe si “pikat e qumështit”, është një lloj shumë i vogël kisti sipërfaqësorë nga forma e rrumbullakët dhe qëndrueshmëria gjysmë solide.

Jeni të interesuar për ndonjë nga shërbimet tona?
Mos humb kohë dhe rezervo tani konsultën tënde!

Skip to toolbar