Çfarë është mezoterapia?

Mezoterapia ose Intradermoterapia është një teknikë mjekësore injektuese, qëllimi i së cilës është të favorizojë eleminimin e lëngjet e tepërta, detoksifikojë trupin dhe përmirësuar tonin e lëkurës dhe elasticitetin. Veprimi i injeksioneve në mezoterapi, në fakt, është anti-inflamatore, vaskulare dhe lipolitike.

Kjo teknikë përfshin injektimin brenda lëkurës të ilaçit ose disa ilaçeve në disa zona specifike, për të përqëndruar produktin më tepër, duke zmadhuar kohëzgjatjen dhe rritur veprimin e efekteve specifike farmakologjike.

Përse përdoret mezoterapia?

Mezoterapia sugjerohet për trajtimin e këtyre sëmundjeve:

  • Adipoziteti lokal dhe celuliti
  • Biostimulimi dhe rinimi i lëkurës së fytyrës
  • Pamjaftueshmëria veno-limfatike
  • Adipoziteti rrethor

Metodologjia

Injektimi kryhet me anë të një ageje me gjatësi 4-6 mm e cila lejon injektimin e sasive të vogla të solucioneve farmakologjike në zonat brenda lëkurës. Në parim, rekomandohen 8-10 seanca për të arritur rezultate të kënaqshme. Mezoterapia mund të suportohet nga trajtime shtesë si karboksiterapia, radiofrekuenca, kriolipolisi, intralipoterapia. Specialistët rekomandojnë që pacienti të konsumojë disa ekstrakte bimore ose ilaçe bimore për të ndihmuar mezoterapinë.

WhatsApp WhatsApp
Skip to toolbar