Lazer të enëve të gjakut

Kapilarët e fytyrës


Janë zgjerime të padëmshme të enëve të gjakut të vegjël (vena, kapilarët dhe arteriet) të dukshme përtej epidermës dhe shfaqen në mënyrë sipërfaqësore me një ngjyrë të kaltër-kuqe. Kapilarët e lëkurës prekin të dyja gjinitë burrat dhe gratë.

Poikiloderma Civatte


Një ekspozim i zgjatur ndaj diellit, mbrojtje jo e duhur , kërkimi për të marrë rreze të tepërta dielli me çdo kusht në sezonin e verës: këto janë disa nga faktorët më të shpeshtë që shkaktojnë shfaqjen e njollave të dukshme në qafë, duke përcaktuar Poikilodermën civatte.

Rosacea


Rosacea (akne rosacea) është një sëmundje kronike inflamatore e lëkurës që shkakton skuqje të pjesës qendrore të fytyrës (mollzat, hundë, mjekër dhe ballë). Ndikon kryesisht në mosha të rritura (30-50 vjeç) me ngjyrë të bardhë dhe flokë të lehta, prandaj karakterizohet nga një lëkurë shumë e ndjeshme.

Enët e gjakut të lëkurës


Enët e gjakut të sheshta, janë forma beninje patologjike. Ato shfaqen në formën e spoteve të kuqe-vjollcë dhe kanë tendencë të shtrihen me kalimin e kohës edhe ndonjëherë ndodhin të regresohen spontanisht.

Kuperoza


Kuperoza është faza përfundimtare e një evolucioni të proceseve inflamatore që nga një gjendje e përkohshme ka degraduar në një fenomen kronik dhe të qëndrueshëm. Kjo prek më së shumti fytyrën dhe shfaqet në formën e vijave të kuqe si pasojë e zgjerimit të kapilarëve.

Variçet


Kur flasim për venat me variçe i referohemi një patologjie që përbëhet nga zgjerimi i tepërt i venave, veçanërisht i gjymtyrëve të poshtme, për shkak të akumulimit jonormal të gjakut të shkaktuar nga dobësia e mureve dhe valvulave venoze.

Jeni të interesuar për ndonjë nga shërbimet tona?
Mos humb kohë dhe rezervo tani konsultën tënde!

WhatsApp WhatsApp