Të dhëna të përgjithshme

Trajtimi i akneve me teknikat lazer.

  • Pjesë e trupit: Të gjithë
  • Sesionet: varet nga problematika e akneve
  • Kohëzgjatja: 10 – 30 minuta
  • Shqetësimet: Mbrojtje maksimale kundër rrezatimit diellor

Çfarë janë aknet?

Aknet janë një sëmundje inflamatore e lëkurës e shkaktuar nga inflamacioni i gjëndrës së qimeve dhe gjëndrës dhjamore. Shfaqja e tyre shkakton efekte të padëshirueshme, në disa raste madje edhe cikatrice të cilat shpesh janë një burim shqetësimi të madh për ata që preken.

Si formohen cikatricet dhe puçrrat në fytyrë

Aknet mund të formohen për shkak të “clogging” të lëkurës që vepron si një “plug” për bllokimin e rrjedhjes normale të sebum prodhuar nga gjëndrat dhjamore. “Sebum” i tepërt pastaj grumbullohet në vend duke shkaktuar inflamacion të gjëndrës.

Evolucioni i inflamacionit të lëkurës mund të coj kryesisht në dy rezultate:

  • Në rast se shtresa e epidermës prishet, mund të shfaqet pupla klasike (pustule) ose papules
  • Në rast se inflamacioni nuk gjen një rrugëdalje, mund të formohen cikle, në rastet më serioze (kur ato bashkohen në thellësinë e lëkurës), shkaktojnë formimin e plagëve të quajtuara saktësisht “aknet”.

Eleminimi i cikatriceve të akneve me teknikat lazer

Nga trajtimet më efektive për eleminimin e cicatriceve te shkaktuara nga aknet përmëndim përdorimin e trajtimit me lazer, trajtim i cili vepron thellë në lëkurë, me rezultate të shkëlqyera edhe në rastet më serioze.

Në veçanti, mjetet në dispozicion mund të jenë:

  • Radiofrekuenca e Nanofraped me Smartscan (Venus Viva)
  • Lazer jo-ablativ i pjesshëm 1550 nm
  • Lazer Superpulsed lazer CO2re
WhatsApp WhatsApp