Belkyra (Alergjen) është një ilaç i cili ka marrë në Prill të vitit 2015 aprovimin e FDA për eleminimin e dhjamit të mjekrës, deri në ditët e sotme kryhet me anë të ndërhyrjeve kirurgjikale. Bëhet fjalë për një ilaç sintetik i cili simulon sjelljen e acidit deoksikolik (një substancë e cila degradon dhjamin), i prodhur në mënyrë natyrale nga trupi jonë.

Në momentin e injektimit, Belkyra shkakton adipoktolizë: shkatërrimi përfundmitar i qelizave të dhjamit të cilat më pas ri-absorbohen dhe zhduken përfundimisht nga trupi. Shkatërrimi i dhjamit nxit gjithashtu veprimtarinë e indeve që përcaktojnë formacionin vezëve të kolagjenit në sipërfaqet e trajtuara.

Ku konsiston trajtimi?

Belkyra kryhet mbi një bazë ambulatore brenda disa minutave dhe nuk kërkon anestezi. Ilaçi injektohet në sipërfaqe me anë të një gjilpëre (age) të hollë, pa shkaktuar dhembje, vetëm një djegie shumë të lehtë.

Kohëzgjatja dhe rezultati

Trajtimi zgjat rreth 30 minuta, 1 herë në muaj për një minimum 2 dhe maksimumi 6 seanca. Rezultatet janë të dukshme pas javëve të para të trajtimit dhe konsolidohen brenda disa muajsh.

WhatsApp WhatsApp