Të dhëna të përgjithshme

Eleminimi i enëve të gjakut të lëkurës (angioma) me teknikat me lazer.

Ekzistojnë disa lloje të enëve të gjakut: e sheshtë, sipërfaqësore, yllore, rubin.

 

Enët e gjakut të sheshta

Enët e gjakut të sheshta, janë forma beninje patologjike. Ato shfaqen në formën e spoteve të kuqe-vjollcë dhe kanë tendencë të shtrihen me kalimin e kohës edhe ndonjëherë ndodhin të regresohen spontanisht. Megjithatë, në shumicën e rasteve, është e nevojshme ndërhyrja e specialistit për të hequr keto enë gjaku. Nëse keto gërvishten ose dëmtohen, mund të rrjedh gjak.

 

Enët e gjakut yllore

Ajo është shkaktuar nga dilatimi i një arteriole në një pikë specifike të lëkurës nga e cila degë të vogla të enëve të gjakut, të cilat,janë si një yll, zënë zonën përreth. Ajo ka një ngjyrë të kuqe, por nëse ngjesh në mes, ai menjëherë shfaqet, sepse kalimi i gjakut brenda tij ndalon. Normalisht kjo nuk shkakton ndonjë bezdi përveç asaj estetike e cila është arsyeja kryesore për të cilën është e këshillueshme të hiqet.

 

Enët e gjakut në formë rubini

Kjo është një nga llojet më të zakonshme të angiomës lëkurore. Ngjyra e kuqe rubin është për shkak të pranisë së gjakut që qarkullon në kapilarët. Ka një pikë apo formë lentik të disa milimetrave dhe përbëhet nga një kupolë e qetë e ngritur mbi lëkurë, me skaj të përcaktuar mirë. Ajo është e pranishme në trup në mënyrë krejtësisht të parregullt, sidomos në gjoks, krahët dhe kofshët. Ajo vjen në formë të izoluar dhe të përhapur, përgjithësisht që lind nga mosha 40 vjeçare dhe zhvillohet në një mënyrë shumë të ngadaltë, por progresive.

 

Kujdesuni me Candle V-Beam Laser Dye

Dye Laser përdor një rrezatim të kalibruar në gjatësinë e valës 595nm duke marrë efektivitetin maksimal të trajtimit të enëve të gjakut të dëmtuara për shkak të papërsosmërisë. Vala e dritës gjenerohet, në fakt, absorbohet selektivisht nga indet e enëve të gjakut të lëkurës, pa e djegur epidermën, duke shmangur efekte anësore të tilla si plagët ose djegiet.

WhatsApp WhatsApp