Të dhëna të përgjithshme

Trajtim i thellë i shtresave të lëkurës për rigjenerimin e saj.

Çfarë është peeling kimik?

Peeling kimik është një teknikë dermo-estetike që konsiston në aplikimin e një lënde kimike në lëkurë për eleminimin e qelizave të vdekura duke stimuluar ripërtëritjen e qelizave te reja të lëkurës, duke i dhuruar një pamje me rinore lëkurës.

Cili është qëllimi i peeling kimik?

Lëkura, duke bashkëvepruar me shtresat e qelizave më të thella të epidermës dhe pastaj dermën, stimulon rigjenerim të lëkurës.

Si vepron?

Në shtresat e epidermës peeling kimik rrit qarkullimin e qelizave në shtresa dhe mundëson largimin e lëkurës së dëmtuar. Ajo gjithashtu pengon aktivitetin e gjëndrave dhjamore. Në nivelin e dermës, peeling kimik stimulon fibroblastet për të prodhuar glikoproteinat dhe kolagjenin të ri.

Cilat janë indikacionet për peeling kimik?

 • Akne dhe rosacea
 • Radiodermatitis
 • Shenjat e shtrirjes
 • Dermatiti Seborrheiç
 • Keratosis dhe plakja e lëkurës
 • Njollat në lëkurë
 • Puçrra në fytyrë

Klasifikimi

Klasifikimi ndan pjesët kimike në:

 • Shumë sipërfaqësore
 • Sipërfaqësore
 • Mesatare
 • Të thellë

Cilat janë peeling kimik më të përdorura?

Peeling kimikë më të përdorur janë:

 • Acid glikolik
 • Acid mandelik
 • Acid pyruvik
 • Acid salicilik
 • Acidi trikloroacetik (TCA)
 • Fenol
 • Resorcinol

Peeling kimik i ri: PRX-T33

PRX-T33 është një risi e rëndësishme në fushën e Mjekësisë Estetike dhe Dermatologjisë që po vendoset shpejt për efektivitetin e saj të provuar dhe mungesën e agresionit. Lëkura PRX-T33 shkakton një proces rigjenerues të shtresës së dermës, në sajë të stimulimit të fibroblasteve dhe kolagjenit, pa kryer një veprim të dëmshëm në lëkurë, tipik i acidit trikloroacetik (TCA). Përdoret me sukses në në trajtimet anti-plakje. Falë këtyre karakteristikave, PRX-T33 përfaqëson, së bashku me lazerin, alternativën më të mirë për trajtimet e injektimit.

WhatsApp WhatsApp