Celuliti zakonisht konsiderohet si një imperfeksion që ndodh me parregullsi të lëkurës, të ashtuquajturat “lëvozhgë portokalli”. Në të vërtetë, celuliti nuk është vetëm një imperfeksion i lëkurës, por është një patologji e vërtetë, e quajtur më saktësisht P.E.F.S.

P.E.F.S., një shkurtim i Pannicolopatia edematous fibro Sclerotica, është një ndryshim i hipodermës (ind nënlëkurës) që të çon në një ndryshim të përbërësve lidhës, dhjamor dhe vaskulare.

Si formohet celuliti?

Celuliti karakterizohet nga një inflamacion, i cili është shkaku i edemës së lokalizuar, nga ndryshimi i kullimit të qarkullimit limfatik dhe nga rritja e acidozës që shkaktojnë sklerozë, fibrozë intersticionale dhe zvogëlim të kthimit venoz dhe rrjedhjes limfatike, duke shkaktuar deformime të adipociteve dhe parregullsive të lëkurës karakteristike e celulitit.

Si të parandaloni celulitin?

Është e rëndësishme të ruhet një mënyrë jetese e saktë e karakterizuar nga dieta e mirë dhe aktiviteti fizik i përshtatshëm.

Si kurohet celuliti?

Trajtimet më efektive për trajtimin e celulitit janë:

  • Trashëgimia Venus
  • Karboxiterapia
  • Electroporation
  • Mezoterapia

Çfarë është Trashëgimia e Venusit?

Trashëgimia Venus është aktualisht trajtimi më i avancuar për riorganizimin e trupit, zvogëlimin e celulitit dhe perimetrin e barkut, forcimin e lëkurës dhe reduktimin e rrudhave dhe shenjave të shtrirjes.

Teknologjia inovative e sistemit e bën atë krejtësisht pa dhimbje dhe pa kohë shërimi, me rezultate superiore dhe të dukshme që nga seancat e para.

Çfarë është Karboxiterapia?

Karboxiterapia konsiston në administrimin nën lëkurë dhe intradermal të dioksidit të karbonit (CO2) mjekësor për qëllime shëruese (përmes mikroinjeksione të lokalizuara me hala të vogla). Mjekësia estetike është një terapi e shkëlqyeshme për trajtimin e celulitit (PEFS), shenjave të shtrirjes dhe përtëritje të lëkurës, pasi ajo vepron në mikrokriptimin, indin dhjamor dhe lëkurën. Trajtimi është plotësisht i sigurt për pacientin.

Studimet klinike universitare kanë treguar se dioksidi i karbonit invaziv ka efekt:

    • në mikrocirkulacion, ku kapilarët e mbyllur rihapen për efekt mekanik, riaktivizojnë ato që nuk funksionojnë dhe rrit përqindjen e oksigjenit në indet, duke përmirësuar gjendjen e patologjive si këmbët e fryrë deri në ulcerat me natyrë të ndryshme
    • në indet dhjamore, ku thyerja e membranave të qelizave të yndyrës (efekti lipoklasi) redukton akumulimet e yndyrës
    • në lëkurë (lëkurë), ku përveç rritjes së përqindjes së oksigjenit në indet, duke përmirësuar elasticitetin e lëkurës, shkakton një përtëritje të dermatit

Çfarë është Mesoterapia?

Mesoterapia ose Intradermoterapia është një teknikë mjekësore injektive, qëllimi i të cilës është promovimi i eliminimit të lëngjeve të tepërta (mbajtja e ujit), detoksifikimi i trupit dhe përmirësimi i tonit dhe elasticitetit të lëkurës. Veprimi i injeksioneve në mesoterapinë, në fakt, është anti-inflamator, vaskular dhe lipolitik.

WhatsApp WhatsApp