Të dhëna të përgjithshme

Eleminimi i variçeve me teknikat lazer.

Kur flasim për variçet i referohemi një patologjie që përbëhet nga zgjerimi i tepërt i venave, veçanërisht i gjymtyrëve të poshtme, për shkak të akumulimit jo normal të gjakut të shkaktuar nga dobësia e mureve dhe valvulave venoze.

Shkaqet e shfaqjes së variçeve

Ndër shkaqet kryesore të variçeve mund të përmëndim faktorët gjenetikë: kur bëhet fjalë për variacione primare, ne jemi shpesh në praninë e një defekti të lindur të valvulave venoze, përgjegjëse për qarkullimin e gjakut brenda venave. Kur këto nuk funksionojnë siç duhet, gjaku ka tendencë të grumbullohet në venë duke e shkaktuar atë të fryhet.

Faktorë të tjerë që ndikojnë në qarkullimin e gjakut janë qëndrimi, qëndrimi për periudha të zgjatura kohore shkakton një rritje deri në 10 herë të presionit normal venoz si dhe mbipesha.

Edhe shtatzënia mund të shkaktojë shfaqjen e variçeve, në këtë rast flasim për variacione dytësore që tentojnë të zhduken brenda 2-3 javëve pas lindjes.

Terapi dhe trajtime 

Është e rëndësishme për të trajtuar siç duhet variçet, veçanërisht për të parandaluar degradimin e sëmundjes që mund të bëhet e dhimbshme dhe paaftësuese për tu kontrolluar (varikoflebiti, dermatiti, ulçera varikoze).

Trajtimi terapeutik më efektive vlerësohet dhe vendoset në bashkëpunim me kirurgun vaskular.

Terapia për trajtimin e variçeve përfshin integrimin e procedurave të mëposhtme: Eco-Color Doppler, skleromi dhe skleroterapia.

WhatsApp WhatsApp