A ju jep vërtetë formën që keni ëndërruar transplanti i vitheve?

A ju jep vërtetë formën që keni ëndërruar transplanti i vitheve?

Nëse keni shpenzuar orë në të tëra në palestër për t’ju dhënë formë vitheve tuaja ashtu si keni ëndërruar, atëherë ju ndoshta keni menduar nëse ekziston ndonjë mënyrë më e shpejtë dhe më e thjeshtë.

Sipas Shoqatës Amerikane të Kirurgëve Plastikë, duket se rritja e vitheve është një prej procedurave më të shpeshta dhe më në rritje të kirurgjisë estetike. Transplantet Derrière u rritën me 18 % midis viteve 2015 dhe 2016, ndërkohë që procedurat e transplantimit të dhjamit patën një rritje prej 26 % gjatë të njëjtës periudhë.

Vetëm në vitin 2017 në SHBA u regjistruan në total 20,673 procedura për shtimin e vitheve. Vetë kirurgu plastik i Beverly Hills Andrew Ordon deklaroi se viti 2017 ishte “viti i të pasmeve”. Megjithatë, Ordon pranoi se jo të gjithë pacientët e tij ishin të lumtur pas këtyre procedurave – dhe disa madje kanë ardhur përsëri duke kërkuar ndryshime. Pra, a është diçka që me të vërtetë ja vlen transplanti i vitheve?

Ka disa gjëra që duhet të dini përpara se të filloni për këtë procedurë të kushtueshme:1 Transplanti i dhjamit është mënyra më e përdorur dhe më e mirë!

Transplanti i dhjamit është metoda më e përdorur e shtimit të vitheve. Me këtë metodë e quajtur ndryshe si lifting brazilian i vitheve, mjeku fillon duke kryer liposuction dhe heqjen e dhjamit nga zona të tilla, si stomaku, kofshët ose vithet. Rezultatet janë menjëherë të dukshme, megjithatë ju do të shikoni produktin përfundimtar pas një vit operacionit; pasi trupit i duhet kohë të formojë enë të reja të gjakut dhe të inkorporojë dhjamin e transplantuar.

Ekzistojnë rreziqe të tilla si mpiksja e gjakut, metabolizmi (në momentin kur yndyra/dhjami lëshohet mbi qarkullimin e gjakut), por shumica e ekspertëve mbështesin transplantin e dhjamits si një numër shtimin e vitheve. Kjo procedurë ka rrezik të ulët infeksioni edhe, nëse ju shtoni në peshë, ajo do të rritet së bashku me ju, shpjegon Alexes Hazen, kirurg plastik në NYU Langone Health.

2 Mund të zgjidhni gjithashtu transplantin me silikon

Pacientët e dobët që nuk kanë dhjam të mjaftueshme për liposucion nuk mund të jenë të gatshëm për rritjen e vitheve.

Transplantet kërkojnë kërkojnë një operacion ambulator që zgjat disa orë në të cilin një kirurg fut silikonin tek vithet tuaja. Ditën që kryhet transplanti, kirurgu do të bëjë një prerje në pjesën vertikale të vitheve dhe më pas do të vendosë silikonin brenda ose sipër muskulit gluteal në secilën anë. Teknika e vendosjes ndryshon mes doktorëve, por transplantet intramuskulare janë ideale, shpjegon Mark Mofid, kirurg plastik La Jolla, Kaliforni.

3 Sa më i madh transplanti aq më i madh rreziku

Shumica e grave që në konsultimet fillestare hyjnë idenë se çfarë lloj vithesh duan të arrijnë, megjithatë Mofidi shfaqet kundër ekzagjerimit të tyre. Ai thotë se nuk do të kryejë transplante më të mëdhenj se 350 cm3 kub, e cila është e barabartë me një gjysmë filxhan lëng.

Në vitin 2013, Mofid botoi një studim në Kirurgjinë Plastike dhe Rikonstruktive që analizonte përvojën e 2,226 njerëzve që kryen transplant të vitheve. Nga të gjithë pacientët, 848 ose 38 % raportuan komplikime. Efekti anësor më i zakonshëm i raportuar në studimin e PRS ishte ndarja e përkohshme (7.9 përqind e pacientëve) – “njerëzit përkulen dhe prerja mund të ndahet”, thotë Mofid. Rreth 5 % e pacientëve kishin nevojë për një rishikim të implantit dhe 4.2 % kishin dhimbje që zgjatën më shumë se 12 javë. Sipas studimeve të kryera, largimi i implantit ishte i domosdoshëm për 3.8 % të pacientëve si pasojë e infeksioneve të mëdhaja, dhembjeve dhe seromave kronike.

Give a Reply

WhatsApp WhatsApp