Shoqata Amerikane e Kirurgëve Plastikë raporton se proçedurat moderne kozmetike janë në rritje

Shoqata Amerikane e Kirurgëve Plastikë raporton se proçedurat moderne kozmetike janë në rritje

Të dhënat e reja nga Shoqata Amerikane për Kirurgjinë Plastike Estetike (ASAPS) tregojnë se shumë procedura kozmetike moderne janë në rritje dhe se procedurat kirurgjikale përbëjnë 77% të të gjitha bizneseve të mjekëve të anketuar. Anketa e fundit vjetore (Statistikat e Bankës Kombëtare të të Dhënave të Kirurgjisë Kozmetike) nga organizata tani pasqyron të dhëna ekskluzivisht nga kirurgët plastikë të certifikuar nga ABPS.

Ne kemi vendosur të ndryshojmë formatin e studimit tonë për të përfaqësuar më mirë specialitetin e kirurgjisë plastike “, shpjegon Clyde H. Ishii, MD, President i ASAPS. “Pas më shumë se dy dekadave të mbledhjes së të dhënave nga specialitete të ndryshme, ka kuptim për ne që të rregullojmë gjerësisht sondazhin tonë dhe të hedhim një vështrim më të afërt në atë që kirurgët plastikë të certifikuar nga bordi po shohin në praktikat e tyre”, shpjegon ai.

Të dhënat e reja tregojnë se shumë procedura kirurgjikale, të cilat më herët kanë qenë të rralla, në kohët e sotme po rriten në popullaritet. Të dhënat e reja tregojnë se numri i facelifts të kryera në Shtetet e Bashkuara u rrit me 21.9% në vitin e kaluar dhe me 21.8% gjatë pesë viteve të fundit,”

Procedurat e tjera kirurgjikale plastike që shohin rritje të konsiderueshme përfshijnë heqjen e gjirit, blefaroplastikën (kirurgjia e qepallës – sipërme dhe të poshtme), të cilat kanë parë rritje dyshifrore gjatë vitit të kaluar.

 • Lifting i gjoksit është rritur me 13.9% gjatë vitit të kaluar dhe 57.5% gjatë pesë viteve të fundit
 • Kirurgjia e qepallave (blefaroplastika) është rritur 26.3% gjatë vitit të kaluar dhe 33.5% gjatë pesë viteve të fundit
 • Liposucioni është rritur 16.5% gjatë vitit të kaluar dhe 58.0% gjatë pesë viteve të fundit
 • Lifting i krahëve është rritur me 20.1% gjatë vitit të kaluar dhe 59.1% gjatë pesë viteve të fundit

Të dhënat gjithashtu identifikuan procedurat kirurgjikale dhe jo-kirurgjike për meshkujt dhe femrat si më poshtë:

Procedurat kirurgjikale më të përdorura për femrat:

 • Zmadhimi i gjoksit
 • Liposucioni
 • Lifting i gjoksit
 • Blefaroplastika
 • Abdominoplastika

Procedurat jo-kirurgjikale më të përdorura për femrat:

 • Botox
 • Acidi Hialuronik
 • Depilim
 • Peeling kimik

Procedurat kirurgjikale më të përdorura për meshkujt:

 • Liposucioni
 • Blefaroplastika
 • Abdominoplastika
 • Zvogëlim i gjoksit
 • Abdominoplastika

Procedurat jo-kirurgjikale më të përdorura për meshkujt:

 • Botox
 • Acidi Hialuronik
 • Depilim

Give a Reply

WhatsApp WhatsApp